SZKTV
10. márc. 2018

SZKTV BUDAPEST - 2018

2018. március 10. | Hírek, SZKTV | Budapest, Magyarország

Szép eredményeket értek el a debreceni diákok a LVIII. Húsipari Termékgyártó Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, Budapesten.

SZKTV


Idén az FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ, Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium adott otthont a Húsipari Termékgyártó Szakma Kiváló Tanulója Versenyének 2018.március 7. és 9. között.

Az ország huszonnégy legjobb húsipari termékgyártó tanulói az első versenynapon az elméleti részben, 60 perc alatt szakmai számításokat kellett végezni, majd ezt követte a szóbeli felet, ahol a szarvasmarha húsrészeit és annak konyhatechnikai felosztását kellett ismertetniük a tanulóknak tizenkettő percben.

A második napon a gyakorlati verseny helyszínét a dabasi D-meat Kft. biztosította, ahol a versenyzők sertés test bontását, zsigerelését, hasítását, háj eltávolítását és a kabátszalonna megmunkálását végezték el. Ezt követte egy bőrös félsertés csontozása és formázása, valamint egy marha lapocka csontozása.

A tanulóknak megadott receptúra szerint kellett lecsókolbászt készíteniük, miközben ismertették a termék elkészítéséhez szükséges anyagok, gépek, berendezések paramétereit és működését.

Debreceni SZC Irinyi János Szakgimnázium és Szakközépiskolája tanulói közül Bakó Kevin 5. , Dorogi Roland 6. helyezett lett, akik szintén a Hajdúhús 2000 Kft-nél szereztek szakmai gyakorlatot.

SZKTV

Gratulálunk nekik illetve felkészítő tanáraiknak.